Træningskampene er i fuld gang. I dag kalder man det også testkampe. Om de to betegnelser indebærer nogen forskel, det må du selv bedømme.

Træningskampe er til at komme i gang på efter en lang, alt for lang vinterpause. Holdet skal sættes og mange spillere afprøves. Det er nok lidt sværere i dag end da jeg var træner. Dengang var der en vis stabilitet i spillertruppen. Naturligvis rejste nogle og andre kom til. I dag har jeg indtrykket af at udskiftning af spillere i en klub er betydelig.

Det stiller store krav til trænere og holdledere. Træningskampene bruges naturligvis til at finde det ”rigtige” hold, som skal spille turneringskampene. Det er trænerens opgave at stille holdet, markere hvilken taktik, der skal spilles efter.

ANNONCE

Jeg har tidligere skrevet om at holde flere ”time outs” i en kamp, for hele tiden at kunne justere taktikken samt give råd til den enkelt spiller. Som udgangspunkt vil det være en god ide at trække de gode ting frem som spilleren har udført.

Måske har mange spillere en tilbøjelighed til at focusere på de negative ting, de laver under kampen. Det er naturligvis også godt, at de har ambitioner om at forbedre teknik og fysik. Men det må ikke overskygge de positive.

Men forsøg som træner at få spillerne til at fortælle sig selv, om det gode de har udført. Det er bedre at koncentrere sig om de 90 % gode ting i stedet for de 10 % dårlige ting.

Som en amerikansk sportspsykolog, Megan Cannon, siger koncentrer dig om tre gode ting, du har lavet i kampen. Og det er nok en god ting som giver mere selvtillid, og det er jo meget afgørende i kampene, at spillerne går på banen med oprejst pande og bevidst om, hvad de kan præstere.

ANNONCE