Vi garanterer ikke, at du lander et job som landstræner, men når du har læst følgende karriereråd fra nogle af de bedste trænere indenfor kvindefodbolden, så har du i al fald fået et par tips, der kan sende dig i den rigtige retning.

Og rådene er egentlig ganske simple – men vel så vitale, når det gælder om at levere de bedste resultater. Dedikation, kærlighed til sporten og dét at arbejde med mennesker og se deres udvikling blomstre.
UEFA’s medieafdeling har sendt deres medarbejdere ud på opgave, for at lede efter de vise ord og rådene gives fra øverste hylde indenfor kvindefodbold.

Sarina Wiegman, der i 2022 sammen med sine spillere sikrede EM-trofæet til England, kommer med sine bedste råd til alle, der har ambitioner om, at blive en dygtig kvindelig fodboldtræner. FOTO: Skærmbillede fra UEFA.com

– Det jeg først og fremmest elsker ved jobbet som fodboldtræner, er kærligheden til fodboldspillet, dernæst at arbejde med og ‘connecte’ med folk, fortæller Sarina Wiegman, årets kvindelige træner 2022, kåret af UEFA, og fortsætter: – Det, som du først og fremmest skal gøre, er at elske det du laver. Tro og stol på dig selv. Hvis du vil have succes og være en træner på højt niveau, skal du være virkelig dedikeret, og så skal du elske spillet.

ANNONCE

Samme ord kommer fra landstræner for det tyske kvindelandshold, Martina Voss-Tecklenburg, der dog lægger yderligere et lag på, når hun sætter fokus på dig, som person: – Hvor er mine styrker, hvor har jeg potentiale? Jeg synes det er vigtigt, at du bevarer dig selv som person. Vær autentisk, men også reflekteret.

Læs mere og se video med endnu flere tips her.

Kilde: UEFA.com

ANNONCE