Sådan arbejder DTB med en typisk formidling

En række processer går i gang, når Dansk Træner Bureau skal formidle kontakten mellem en fodboldklub og en træner til et specifikt job

Dansk Træner Bureau beskæftiger sig med formidling af kontakt mellem fodboldtrænere og klubber. De trænere der ønsker en ekstra hjælp med at finde et job, kontakter Dansk Træner Bureau. Herefter får man tilsendt en tilmeldingsblanket med angivelse af bl.a. træneruddannelse, hvilke klubber han har arbejdet i, hvilke rækker, hvad træneren ønsker i gage/kørselsgodtgørelse for jobbet og flere andre ting. Endnu mere fyldestgørende vil det være, hvis den pågældende træner laver et udførligt cv, som kan videresendes til de klub  ber, som træneren måtte ønske.

Naturligvis giver DTB gerne råd og vejledning til træneren. Som en ekstraservice kan DTB også tilbyde advokathjælp til udfærdigelse af kontrakt, hvis ikke en gratis standardkontrakt er tilstrækkelig. Tillægsgebyr pålægges for dette. Bestil denne service her.

Struktur og tilbagemelding

Trænerens notater udleveres naturligvis kun til klubber efter eget ønske. Det betyder bl.a. at træneren kan søge job, selv om han/hun stadig er under ansættelse i en klub. Det kan jo være helt naturligt at søge et nyt job, hvis man fx har været i klubben tre sæsoner eller man ikke synes at passe til klubben.

Typisk omkring denne tid, april/maj, kontakter DTB formændene eller seniorlederne i de klubber, vi mener at have trænere til. Der tages forskellige hensyn til trænerens baggrund, gage, ambitioner og uddannelse. Det betyder, at der kun tilbydes klubberne en træner, som er kvalificeret netop til det hold de søger en træner til. Typisk fremsendes max. 3 træner-emner til klubben.

Når disse trænere er tilbudt klubber, forventes det, at klublederne  aftaler et møde med træneremnerne. Disse møder forventes afholdt inden for de første 14 dage. Ved at have sagt ja til DTBs hjælp accepterer klubberne via et samtykke via en formular, som tilsendes, at klubben senest 14 dage efter mødets afholdelse meddele, om den pågældende træner er ansat eller ej.

Gratis for sekundaklubber

Hvis klubben ikke opfylder disse betingelser, vil klubben automatisk være udelukket de næste tre sæsoner for at få hjælp fra DTB, der for klubbernes vedkommende er gratis fra Danmarksserien og nedefter.

Men aldrig garantere om han passer til en klub og dens kultur. Hertil er en del møder mellem klub og træner nødvendig og alligevel ikke garanti for, at de ”spiller” sammen. Når klubber henvender sig til Dansk Træner Bureau kan de være sikre på, at de træneremner, der tilbydes har trænerfaglige kompetencer, der passer til det hold, hvortil der søges træner. I modsætning til at stillingen slå offentligt op, hvor man får henvendelse fra kvalificerede trænere, men også risikerer ansøgninger fra lykkeriddere, der mener, at selv om de træner serie 3 også magter at løfte opgaven i 2. division, selvom det dog er lykkedes for enkelte vvtilfælde gennem fodboldhistorien.

Skulle du have andre spørgsmål til hvordan Dansk Træner Bureau tilbyder og for øvrigt arbejder, så send en mail på info@ccplayers.dk

spot_img
Fodbold
Foto: Slava Keyzman/unsplash.com

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.