Formentlig er træningskampene i fuld gang over hele landet. Både ungdom og seniores boltrer sig i kulden på de danske kunststofbaner, som heldigvis er de fleste forundt at træne og spille på.

For øvrigt hedder det på nydansk testkampe og ikke træningskampe. Hvorfor denne navneforandring, når alt alligevel er ved det gamle.

Jeg vil gerne igen slå et slag for en ændring af træningskampene. Som titlen siger, derjer det sig om træningskampe, hvor man går fra den sure og kolde træning til afprøvelser af det, man indtil videre har arbejdet med under træningen. Det skal overføres til træningskampen. teknik skal iagttages af træneren. Konditionen forbedres og sidst men ikke mindst skal spiltaktikken spilles ind på holdet.

ANNONCE

Der er mange ting, der skal justeres. Den enkelte spiller skal instrueres i forhold til holdes taktik og holdets overordnede taktik skal formidles til hele holdet.

Og det er svært og måske også irriterende for mange, at træneren står og dirigerer og råber sine justeringer fra sidelinien. I de fleste tilfælde holder man på grund af det danske vejrlig kun en kort pause/halveg på 5 minutter.

Hvorfor ikke dele kampen op i Perioder.

– Man holder den første pause efter 20 minutter, hvor træneren har mulighed for første justering.

– Dernæst holder man den næste i halvlegen

– I 2. halvleg holder man igen en justeringspause efter 20 minutter.

Lav en aftale med modstanderen og dommeren om at gennemføre kampen på ovennævnte måde.

ANNONCE