Tilfredsstillende var det vel næppe, at Danmark fik 0–0 mod Georgien. Men nu hvor det igen skal dreje sig om målmanden, kan man vel godt tillade sig at sige, at Georgiens målmand “tjente” det ene point hjem til sit land.

Målmanden skal være forudseende og med tilråb kunne advare sine forsvarskolleger.

Hvis man analyserer hans indsats, var han næsten alt det igennem, som ens målmand skal trænes i:
Reaktioner, boksning, høje bolde, langskud, udspark — og udkast. Bemærkelsesværdig var hans lange udkast helt op til midterlinien, når han satte et hurtigt kontraangreb i gang.
Med udgangspunkt i vores egen målmand Kasper Schmeichel, havde han i 1. halvleg et godt indgreb uden for straffesparksfeltet. Havde forudset et langt fremlæg fra modstandernes bagland og gik glimrende ud og sparkede bolden befriende væk.
Som kommentator Brian Laudrup sagde, skal den gode målmand også kunne spille “keeper-sweeper”. Det kræver at målmanden følger med i spillet — også når det foregår på modstandernes banehalvdel og hans eget forsvar står højt på banen. Målmanden skal være forudseende og med tilråb kunne advare sine forsvarskolleger. Især på lange diagonalafleveringer, hvor backen ofte kan blive “fanget”, når angriberen løber bag om backen.
Det kan den opmærksomme målmand forhindre ved et godt tilråb.
Denne oplæring, må træneren instruere sin målmand i. Det er en af de mere vanskelige dele af målmandsspillet.
Indtil videre er følgende områder berørt: Springkraft, høje bolde, opvarmning, udkast / udspark og i dag “keeper — sweeper”.

ANNONCE