Heinz Hildebrandt fortæller i en ny og unik artikelserie om sine trænerminder gennem en lang fodboldkarriere. Fra de første fodboldstøvler blev snøret i Hedensted lige efter 2. verdenskrigs afslutning, 1945, og frem til Heinz’ inspirationskilder, hér, 77 år senere, i 2022.

Det er muligvis en stor opgave, jeg giver mig i kast med. Men synes det kunne være interessant – i hvert fald for mig selv – at opfriske, genopleve og skrive om de trænerkapaciteter, der har bidraget til min fodboldkarriere gennem tiderne fra 1945 til i dag 2022.

Og for at tage brodden af en strøm af positive og negative kommentarer, ved jeg godt, at de kommende artikler kunne være skrevet på utallige måder. Men det bliver nu mit nummer, der bliver offentliggjort. Dog er jeg åben for episoder, som jeg ikke har medtaget, men som kan have værdi for denne serie. Skriv mig på heinz@ccplayers.dk og fortæl mig om den evt. manglende episode, så ser jeg på om det kan indarbejdes i enten kommende afsnit eller en revideret udgave.

ANNONCE

Memory Lane

Serien kan måske også give inspiration for læsere til selv at grave i hukommelsen, for at se hvor mange af ens trænere man kan huske. Det er altid en rejse værd at besøge ‘Memory Lane’!

Heinz Hildebrandt mimrer om fortidens præstationer med sin tidligere holdkammerat, Leif Sørensen, som han spillede sammen med i Hvidovre IF fra 1969 til 1973. Foto: Mark Hildebrandt.

Normalt bliver der kun skrevet om klubber og spillere. I sjældne tilfælde om dem, der står bag udviklingen af klubber og spillere – nemlig trænerne.

Mit mål er, at der skal komme en artikel om måneden, om de trænere jeg har haft i de forskellige klubber. Det vil mere præcist indeholde fortællinger fra min tid i klubberne Hedensted Idrætsforening (HIF), Vejle Boldklub (VB), Hvidovre Idrætsforening (HIF) og Glostrup IC (GIC).
Ikke kun om trænerne, men også om de oplevelser jeg har haft og kan grave frem fra hukommelsen om klubberne, lokaliteterne og personer med betydning for mig.

Artiklerne kan findes på min hjemmeside www.ccplayers.dk eller www.dansktrænerbureau.dk. To benævnelser på mit firma Dansk Træner Bureau´s hjemmeside.

De trænere jeg har haft og kommer til at skrive om, er:

  • ”Lille” Harald (Harald Nielsen)
  • Børge Christensen
  • Frits Godtfredsen
  • Ernst Netuka (landstræner)
  • Tivadar Szentpetery
  • Bent Jørgensen
  • Mario Astori
  • Arne Sørensen (landstræner)
  • Rudi Strittisch (landstræner)

God læsning! Næste udgave publiceres i marts.

Heinz Hildebrandt
Indehaver af Dansk Træner Bureau

Kildemateriale:
Wikipedia

ANNONCE