Min gamle kammerat og holdkammerat, Karsten Lund, er død. I starten af maj, altså blot en lille måneds tid før Karstens alt for tidlige bortgang, spurgte jeg til hans helbred. Han syntes det gik ok.

Første lørdag i juni, da jeg skulle have kørelejlighed til vort månedlige møde i VB seniorklubben fik jeg den nedslående meddelelse, at Karsten, onsdagen ugen forinden, havde haft livets sidste aflevering.

Karsten og Hanne var mine og min kone, Lis’, venner, da jeg spillede i Vejle til 1968. Jeg synes, det er passende at lade mindeordene fra vores fælles gamle klub, VB, blive præsenteret på Dansk Træner Bureaus hjemmeside.

ANNONCE

Mindeord — Karsten Lund

Karsten Lund, Vejle Boldklub
Karsten Lund. Foto: Privat

Det er med stor sorg, at Vejle Boldklub har modtaget meddelelsen om Karsten Lunds død.

Karsten Lund døde pludselig onsdag den 27. maj.

Karsten Lund, der er født den 12. november 1943 i Nykøbing Falster, blev 71 år og boede indtil sin død i Vejle.

Karsten Lund var med til at blive dansk mester med Vejle Boldklub i 1971 og 1972, ligesom han var med til at vinde pokalturneringen i 1972. Han nåede ikke mindre end 310 kampe på divisionsholdet og scorede imponerende 140 mål. Kun seks spiller i VB’s historie spillede flere kampe for klubben, og Karsten Lund scorede tredje flest mål af alle. Karsten Lund blev topscorer med 16 mål i mesterskabssæsonen 1972.

Karsten Lund spillede sidste kamp for VB i udekampen mod Nantes den 3. oktober 1973 i Europa Cup’en for mesterhold. VB have spillet 2–2 i Vejle og vandt udekampen mod de stærke franskmænd med 1–0. Opgøret blev Karsten Lunds sidste for VB, da han brækkede benet i en tackling. Det blev endepunktet i en stor karriere, der også talte fire kampe på det danske A-landshold i 1968.

Karsten Lund var også en ivrig badmintonspiller i alle årene, og han havde indtil det sidste sin gang i Vejle Badmintonklub.

Karsten Lund, der var uddannet skolelærer, arbejdede fra han var nyuddannet til han gik på pension som 60-årig i Bredsten.

Karsten Lund fulgte fodbolden og aktiviteterne i Vejle Boldklub fra tætteste hold. Han var fast gæst til divisionsholdets kampe på Vejle Stadion og han deltog ved møderne i VB’ seniorklub, så ofte han kunne.

Karsten Lund var en stor profil på Vejle Boldklubs divisionshold i mere end 10 år, og i den grad med til at sætte Vejle Boldklub på fodboldlandkortet op igennem 1960’erne og ind i 1970’erne, hvor Karsten Lund var en vigtig brik i klubbens mesterskabssæsoner. VB har mistet et klub-ikon og en stor personlighed. Vores tanker går til de nærmeste.

Æret være Karsten Lunds minde.

ANNONCE