Stjernen Maradonna

300
diego maradona grafitti
Diego Maradona, en unik fodboldlegende – her foreviget på en husmur – brændte sit lys i begge ender, men var samtidig en forgudet fodboldspiller og et - på banen - forbillede for millioner af mennesker på tværs af generationer. Maradona, døde ifølge medier, af et hjertetilfælde 25. november 2020, og blev kun 60 år gammel. Foto: Jack Hunter/unsplash.com
ANNONCE

Han er ikke iblandt os mere. Diego Maradonna. 60 år blev denne lysende fodboldlegende. En legende blandt få som Pelé, Zlatan Ibrahimovic, Messi, Ronaldo og vores egen Michael Laudrup.

Fodboldspillere som M får os til at elske fodboldspillet og til tider bringer fodbold euforien op i de højere luftlag med deres fascinerende tryllerier med den lille runde.

Godt vi har foreviget Maradonnas, sydamerikanerens tryllerier på TV. Vi håber Gud har taget ham i hånden, Guds hånd, med hvilket han scorede det første mål mod England i kvartfinalen i 1986. I samme kamp gjorde han antidriblerne til skamme ved at gennemføre en solodribling fra midterlinien for at afslutte med at score i det engelske mål.

I tanken er Maradonna så sandelig gjort udødelig.

Heinz Hildebrandt

ANNONCE