Agenter og scouts i dansk fodbold

965

Dansk landsholdsfodbold har gennem de sidste år bevæget sig opad i det europæiske landsholdshierarki. Det har mange årsager og mange vil nok påberåbe sig en andel i opturen.

Jeg kan nævne hele perlerækken af trænere, fra de lokale klubber til Superligaen, ledere, forældre og selvfølgelig spillere som selvfølgelig udgør fundamentet, for at vi kan skabe et landshold.

Til gengæld vi jeg godt nævne et par grupper, som man helst ikke vil omtale i det daglige, men som måske i virkeligheden er dem, der står bag den øjeblikkelige optur: Agenter og scouts.

Mange klubber i Danmark engagerer sig med scouts, der finkæmmer markedet og måske især ungdomsfodbolden, for at finde talenter som kan blive til noget stort.

Når de så er modne til Superligaen træder inden- og udenlandske agenter ind på scenen. Udvælger og anbefaler de bedste spillere til klubber i Skandinavien, Tyskland, England, ja, til det meste af Europa.

Her bliver de trimmet og øger deres fodboldmæssige kvaliteter. Desværre må jeg nok indskyde, at de ikke kan opnå tekniske færdigheder, hurtighed i spillet og frækhed i de hjemlige turneringer. Knap nok i Superligaen.

De bedste af disse (udenlandske) danske spillere danner i dag et solidt materiale for vores landstrænere til at skabe de flotte resultater med landsholdet.

Derfor et skulderklap til vore agenter og scouts for deres andel i landsholdets optur.

Heinz Hildebrandt Dansk Træner Bureau. November 2020

ANNONCE