ANNONCE

Jeg skal ikke trætte jer med beskrivelse af den forgangne Champions League-kamp i tirsdags. Dog har midtjyderne fortjent ros for deres kamp. Med lidt mere held kunne kampen snildt være end 1 – 1. Nu blev det så 2 – 0.

Dansk fodbold er ved at stige opad i kvalitet.

Det glæder mig at dansk topfodbold er kommet så langt. Desuden er det jo også en fryd, at danske klubber kan levere så mange spillere til udlandet – som ikke kun sidder på bænken.

“Übung macht den Meister” (øvelse gør mester) sagde han nok til sine spillere i Borussia Dortmund, da han var succesfuld træner på de kanter. Og nu også til sin Liverpool trup.

Denne aften havde jeg sat mig for – som tidligere træner – at se på, hvilke markante ting Liverpools tyske træner Jürgen Klopp kunne diske op med, som bl.a. har givet et engelsk mesterskab. Jeg fandt 2 ting, jeg gerne vil fremhæve.

  • Kantspillerne er en helt naturlig del i det opbyggende spil, hvad enten det så er en midtbanespiller eller angrebsback. Så er de altid at finde helt ude på linjen. Og kantspilleren blev flittigt brugt. Midtbanespillerne vidste, at de altid kunne finde en afspilsmulighed netop dér.
  • Desuden bemærkede jeg, at diagonalbolde også bliver brugt meget. Også en god løsning, for at vride et kompakt forsvar op.

Altså ville jeg træne – teknisk set – de lange diagonalbolde. Men det kræver meget øvelse, ikke kun at sparke langt, men også præcist. “Übung macht den Meister” (øvelse gør mester) sagde Klopp nok til sine spillere i Borussia Dortmund, da han var succesfuld træner på de kanter. Og nu også til sin Liverpool trup.

Hilsen og god træningsplanlægning.

Heinz Hildebrandt.

ANNONCE