Champions League er en gave til fodboldelskere, fortæller DTB-indehaver Heinz Hildebrandt i sin kommentar. Foto: Mitch Rosen/unsplash.com
ANNONCE

Med 2 kampe i Champions League og en enkelt i Europa League blev det til en god TV-oplevelse i den forgangne uge. Real Madrid mod Paris SG og Liverpool mod Napoli viste – næsten som sædvanlig – høj fodbold klasse.

FCK, kan vi forhåbentlig snart få at se i CL, for at kunne få en målestok for, hvor dansk klubfodbold står

Hvad kan man som træner så lære af sådanne kampe? Som udgangspunkt at beherskelse af teknik er forudsætningen for hurtige kombinationer, korte afleveringer, lange afleveringer, skud på mål fra kort og lang distance.

Taktisk kan man se på, hvor de forskellige hold lægger deres pres på modstanderen. Efterhånden er det heldigvis blevet sædvane at benytte sig af presspil forholdsvis højt oppe på modstanderens banehalvdel.

Min erfaring er, at det giver de bedste resultater over en turnering at spille presspil fremfor at lægge en defensiv taktik. Det er også lettest at motivere spillerne til denne taktik.

Den taktiske del er nok den sværeste at gennemføre som træner. Man skal have 11 mand til at fungere i angreb og forsvar.

Ugens kampe viste også en tydelig forskel på kampene i Champions League og Europa League. Især på det tekniske og en tempoforskel, der var til at tage at føle på. FC Københavns kamp i Schweiz er jo interessant, fordi det er et dansk hold. Med FCK, kan vi forhåbentlig snart få at se i CL, for at kunne få en målestok for, hvor dansk klubfodbold står.

ANNONCE