ANNONCE

Ja, jeg var på plads til Danmark — Irland på en skøn sommeraften sammen med ca. 34.000 dannebrogs klædte tilhængere. Parat til at “bære” landsholdet frem til en sejr over førerholdet fra Irland. Det blev en intens spillet kamp mod et irsk hold, der spillede mere aggressivt, end jeg har set tidligere.

Hvad med vores landshold? Det gik svækket ud af denne kamp med det uafgjorte resultat. Hvilket placerer os i den tunge ende af gruppen af kvalifikationskandidater. Ud over Irland og Danmark kommer Schweiz ind som den 3. kandidat.

Som enhver tilskuer af de 34.000 har sin mening om kampen, har jeg også en.

– Lasse Schøne og Christian Eriksen kan ikke være på samme hold.

– Schøne var den toneangivende midtbanespiller, som skilte sig godt af med bolden. Desværre blev hovedparten af boldene kun ekspederet videre på midtbanen. Christian Eriksen var — da Schøne jo stod for midtbanekreationen — nødt til at gå længere frem, hvorved han havnede i en tætpakket irsk mur af forsvarsspillere. På den måde fik holdet ikke gavn af hans farlige langskud. Kun på frisparkene.

– Når jeg har set Eriksen i Champions League finalen og landskampen i lørdags, må jeg konstatere, at han løber for lidt. Uden bevægelse bliver han svær at spille. Det bliver ikke Real Madrid, med det han har vist i de to ovennævnte kampe.

– Hvor var fløjspillet?

– Nu kender jeg jo ikke landstræner Hareides taktiske oplæg. Men uanset hvilket system man spiller, er fløjspil altid på sin plads. Og især over for så kompakt et forsvar som det irske.

– Og det kunne Schøne have gjort bedre. Det var trods alt ham, der sad i spilfordeler rollen. Han burde i langt højere grad have fodret de sultne wings med bolde og på den måde bredt det irske forsvar ud.

Jeg skal ikke trætte læserne med flere meninger, som jeg sagtens kunne diske op med.

ANNONCE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here