ANNONCE

Danmark kom til VM med en over — overbevisende 5–1 sejr over Irland. Endda på udebane. Så gør det ikke noget, hvis sommerferien skal holdes i danevang. Til gengæld ikke så godt, hvis man allerede har bestilt ferie sydpå, hvor de ikke ubetinget viser Danmarks kampe.

Det er godt for dansk fodbold.

Det var ikke kun godt men også heldigt for dansk fodbold — kvindefodbold — at man kunne nøjes med det gule kort for udeblivelsen fra vm kvalifikationskampen mod Sverige. Vi kender jo ikke hele sandheden i forhandlingerne mellem DBU og Spillerforeningen ( forhandlingspartner for kvindelandsholdet ). Blot at Spillerforeningen har fået en påminder om at fødderne stadig skal have jordforbindelse. Og huske på at kvindelandsholdet ikke er dansk kvindefodbold. Kvinderne på landsholdet har måske også lært at man ikke skal give Spillerforeningen total mandat i forhandlingerne og dermed fratage sig selv råderet ved forhandlingerne.

Nu slap man med et gult kort — en betinget dom på udelukkelse fra samtlige internationale turneringer — hvis noget lignende sker inden for de næste fire år.

Jeg skylder også William Kvist en oprejsning ovenpå storsejren over Irland. Han kæmpede forbilledligt og var kommet op i tempo. Lad os håbe det, til trods for han p.t. spiller på et lidt skamferet FCK hold, der senest i denne weekend måtte tage fra Sønderjylland uden point.

Christian Eriksen behøver ikke megen omtale i dette stykke. Bemærkelsesværdigt er det dog, at han med lige stor selvfølgelighed scorer med både højre og venstre ben. Bemærkelsesværdigt også at bolden ikke bankes langt over mål, men rammer inden for målrammen.

Vi glæder os til sommer — og for øvrigt tillykke til landstræner Åge Hareide. Det kan jeg unde dig.

ANNONCE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here