ANNONCE

Sig nærmer tiden, hvor aftalerne mellem klub og træner skal genforhandles eller nyforhandles. en aftale skulle helst falde ud til begge parters tilfredshed. Det betyder så samtid, at ingen af parterne skal regne med at få opfyldt samtlige ønsker eller krav.

når man går igang med forhandlingerne eller skulle vi måske kalde det for samtaler er det vigtigt, at alt relevant — efterhånden som det bliver nævnt — skrives ned og senere skrevet ind i den aftale, som begge parter senere skal godkende gennem deres underskrift.

Efterhånden er det vel sjældent — forhåbentlig — at der ikke skrives noget papir.

Man kan selv som træner og klubleder gøre en indsats og forberede sig til en kontraktaftale.

På Dansk Idræts Forbunds hjemmeside ( http://www.dif.dk/da/foreningsliv/jura-s-og-s-raadgivning#content-top ) findes der kontraktudkast lige til at printe ud.

Der findes både aftalepapirer for amatør- og professionelle trænere.

Mange, måske de fleste trænere, bliver formentlig aflønnet med en kørselsgodtgørelse. Det betyder at klubben udbetaler træneren en godtgørelse pr. kørt kilometer til træning, kamp og besigtigelse af modstandere. Der er i kontrakten aftalt et max. beløb klubben skal udbetale til træneren. Dette er i virkeligheden det beløb man sidder og forhandler om.

I løbet af året fører træneren en kørebog over de kørte kilometer til ovennævnte aktiviteter. Det er klart at der skal være en fornuftig begrundelse for de kørte kilometer, så opgivelserne kan forsvares ved en forespørgsel fra skattevæsenet.

Ved en aftale, hvor udbetalingen kun finder sted ved kørselsgodtgørelse glemmer mange trænere følgende: at de kan blive fyret i utide. Når det sker ophører kørselen nemlig, og klubben er derfor ikke forpligtet til at udbetale kørselsgodtgørelse eller noget som helst andet beløb.

Derfor er det vigtigt at få indføjet i sin kontrakt, at såfremt der sker en fyring udbetales restbeløbet som oprindelig er aftalt som B-indkomst.

Et eksempel: Man har aftalt udbetaling af kørselsgodtgørelse for et år til 40.000, — kr. Men træneren fyres efter halvdelen at aftaleperioden og har fået udbetalt 20.000, — kr. De resterende penge 20.000, — kr skal derfor udbetales som B-indkomst.

Har du som træner eller klubleder brug for advokatbistand kan DTB henvise til en advokat (H), der kender til fodboldspillet på og uden for banen.

Alle tips givet på DTBs hjemmeside skal ses som en vejledning og DTB tager ikke ansvar for evt. udførsel af disse, nye regler efter artiklens publicering eller misforståelser af teksten forøvrigt.

ANNONCE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here